Almanya'yı fırtına ve şiddetli yağış vurdu: 40 yıldır böyle bir fırtına yaşamadık

Almanya'yı fırtına ve şiddetli yağış vurdu: 40 yıldır böyle bir fırtına yaşamadık

Almanya'nın birçok yerinde şiddetli yağışlar ve fırtınalar etkili oluyor. Fırtına özellikle Baden-Württemberg eyaletinde yer alan Bisingen belediyesini de sert bir şekilde vurdu. Bölge sakinleri 40 yıldır böyle bir fırtına yaşanmadığını söyledi.

Şiddetli yağmurlu gök gürültülü fırtınalar şu anda Almanya'nın batısı ve güneybatısı boyunca ilerliyor. Alman Hava Durumu Servisi (DWD) Perşembe günü öğleden sonra Eifel ve Bergisches Land bölgelerinin yanı sıra Köln ve Düsseldorf'ta ilk odak noktalarını kaydetti. Öğleden sonra Eifel bölgesindeki Dahlem'de bir saat içinde metrekareye 36 litre yağış düşerken, Wuppertal'da saatte 26 litre yağış düştü.

Fırtına özellikle Baden-Württemberg eyaletinin Zollernalb bölgesindeki Bisingen belediyesini sert bir şekilde vurdu. SWR'nin haberine göre, Klingenbach deresi taştı. Reutlingen polis merkezine göre, birbiri ardına acil durum çağrıları alındı. İtfaiye, Kızıl Haç ve DLRG bu nedenle geniş çaplı olarak görevlendirildi.

Rapora göre birçok bodrum katını su bastı. Bölge sakinleri 40 yıldır böyle bir fırtına yaşanmadığını söyledi.

TRAFİK TIKANDI

Baden-Württemberg'in diğer bölgelerinde de fırtınalar vardı. Örneğin Ren-Neckar bölgesinde; Polise göre, Schriesheim'da bir yol sular altında kaldı ve trafik tıkandı. Polise göre Heiligkreuzsteinach'ta bir yamaç kayma tehlikesi geçirdi. Eyalet başkenti Stuttgart'ta yıldırım düşmesi sonucu çok sayıda itfaiye operasyonu düzenlendi. Bazı yollar kapatıldı.

Fırtına cephesi Rheinland-Pfalz'daki Eifel bölgesinden de geçti ve dolu yağdı. Trier polisine göre yollar sular altında kaldı. Koblenz polis merkezi, tek tük devrilmiş ağaçlar olduğunu bildirdi. Ahr vadisinin en güneyindeki Ahrweiler bölgesi için de dördüncü seviye (beş üzerinden) şiddetli hava uyarısı yapıldı. Kriz durumu gece yarısından sonra düşürüldü.

Hessen'in bazı bölgelerinde de gök gürültüsü ve şimşeklerin eşlik ettiği şiddetli sağanaklar yaşandı. Ancak akşamın erken saatlerine kadar büyük bir hasar rapor edilmedi. Rutin olarak, fırtına sırasında Frankfurt Havalimanı'nda hiçbir uçağa yükleme ya da boşaltma yapılmadı. Havalimanı işletmecisi Fraport'un bir sözcüsü, bunun personeli korumak için yapıldığını açıkladı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT